سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد
سرخط خبرها

مصرف ۲۰هزار مگاواتی ۱۰ میلیون کولر گازی در کشور | استفاده از کولرگازی در شهرهایی مانند مشهد، اشتباه است

  • کد خبر: ۱۹۷۲۱۵
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۹
مصرف ۲۰هزار مگاواتی ۱۰ میلیون کولر گازی در کشور | استفاده از کولرگازی در شهرهایی مانند مشهد، اشتباه است
در ماه‌های گرم سال چیزی حدود ۱۰ میلیون کولر گازی در منازل وارد مدار می شود که این سامانه‌های سرمایشی در مجموع ۲۰ هزار مگاوات از ۷۲ هزار مگاوات مصرف برق پیک را به خود اختصاص می‌دهند.

به گزارش شهرآرانیوز، از جمله وسایل سرمایشی و گرمایشی که در سال‌های اخیر استفاده از آن در مناطق مختلف کشور رواج یافته است، باید به کولر‌های گازی اشاره کرد. سیستم‌هایی که کارشناسان عقیده دارند کاربرد اصلی آن‌ها در مناطق گرمسیر و مرطوب است، اما در سال‌های اخیر بسیاری از شهروندان حتی در مناطق عادی کشور نیز از این وسایل استفاده می‌کنند، بدون این که به اثرات این سیستم‌ها بر ناترازی برق و حتی اقتصاد خانوار توجه داشته باشند.

بر اساس آخرین آمار و اطلاعات موجود مشترکانی که در منزل خود از کولر گازی استفاده می‌کنند، در ماه‌های گرم سال چیزی حدود ۱۰ میلیون کولر گازی را وارد مدار می‌کنند که این سامانه‌های سرمایشی در مجموع ۲۰ هزار مگاوات از ۷۲ هزار مگاوات مصرف برق پیک را به خود اختصاص می‌دهند!

رقم بزرگ و قابل توجهی که به صورت تقریبی معادل ۷۰ درصد کل مصرف برق صنایع کشور است و این در حالی است که نه تنها استفاده از این میزان کولرگازی در کشور به ویژه در مناطق عادی ضرورت ندارد، بلکه مشترکان می‌توانند با رعایت برخی نکات ساده همانند تنظیم دمای آسایش تا ۲۵ درصد مصرف برق این وسایل برقی را کاهش دهند.

مصرف ۲۰ هزار مگاواتی ۱۰ میلیون کولر گازی در کشور در حالی است که از آنسو در فصل گرم سال چیزی حدود ۲۰ میلیون کولر آبی در کشور فعال است که مجموع مصرف برق این کولر‌ها که اتفاقاً با اقلیم مناطق عادی کشور سازگاری دارند، تنها ۱۰ هزار مگاوات است.

این یعنی در سال‌های گذشته و تحت تاثیر تبلیغات و برخی جریان‌های اقتصادی غیر‌رسمی، در نقاط مختلف کشور به شکلی در ارتباط با کولر‌های گازی اطلاع‌رسانی و تبلیغ شده است که این موضوع سبب شده تا بسیاری از خانواده‌ها به سمت استفاده از سیستم‌های سرمایشی بروند که نه تنها به واسطه ساز و کار موجود باعث خشک‌تر شدن محیط زندگی و حذف رطوبت هوا می‌شوند، بلکه چندین برابر کولر‌های آبی مصرف برق دارند.

به دیگر سخن با وجود اینکه استفاده از این محصول در مناطق گرمسیری و مرطوب کشور امری بدیهی است و به واسطه همین مهم نیز در فصل گرم سال الگوی مصرف این مناطق تا ۱۰ برابر مناطق عادی در نظر گرفته شده است، اما موضوع مهم این است که استفاده از این لوازم گرمایشی و سرمایشی در دیگر نقاط کشور مثل کلانشهر تهران به اشتباه و متاثر از جریان‌های تبلیغی غلط رواج یافته است.

البته برای این موضوع دلایل دیگری نیز می‌توان بیان کرد و برخی کارشناسان نیز عقیده دارند دلیل افزایش استفاده از این لوازم، ماجرای افزایش حذف کانال‌های کولر آبی در خانه‌های نوساز و تلاش ساختمان ساز‌ها برای افزایش متراژ خانه و در نتیجه کسب سود بیشتر در امر فروش و یا اجاره واحد‌های مسکونی است.

اتفاقی که سبب شده تا روند استفاده از کولر‌های گازی در شهرهایی، چون تهران، اصفهان، مشهد و... افزایش یابد و در نتیجه میزان مصرف برق خانواده‌ها نیز به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کند.

با توجه به اینکه در فصل گرم سال، کشور با محدودیت تامین برق رو به رو است و از سویی نیز مصرف برق کولر‌های گازی به شدت بالاست، منطقی است که از این محصول جز در مناطقی که اقلیم آن ایجاب می‌کند، استفاده نشود.

چرا که این سیستم‌های سرمایشی بیشتر برای کاهش رطوبت و ایجاد سرما استفاده می‌شود و مناسب مناطق گرم و مرطوب است و لذا در مناطق عادی کشور سیستم سرمایشی کولر آبی با ایجاد رطوبت و سرما مطلوبیت و آسایش دمایی بیشتری را ایجاد می‌کند.

استفاده از کدام کولر مقرون به صرفه است؟

جدا از موضوع تطابق یا عدم تطابق داکت اسپیلت‌ها با محیط طبیعی، همچنین به لحاظ اقتصادی نیز کولر‌های آبی نسبت به سیستم‌های سرمایشی اسپیلیت و داکت اسپیلت بسیار مقرون به صرفه است.

به عنوان نمونه برای یک خانه ۱۲۰ متری نیاز به یک سیستم داکت اسپیلت ton۴ است که: این داکت اسپیلت باید ظرفیت سرمایشی‌اش ۴۸۰۰۰ و توان مصرفی برق آن نیز در صورت رده انرژی A و یا A پلاس و مجهز به اینورتور در حدود ۵ کیلووات باشد و این میزان بدین معنا است که اگر در ماه‌های گرم سال در طول روز ۱۰ ساعت داکت اسپیلت تنها با ۵۰ درصد توان در مدار باشد، مصرف ماهانه آن برابر ۷۵۰ کیلووات ساعت خواهد بود حال اینکه الگوی مصرف در مناطق عادی در ماه‌های گرم سال برابر با ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه است.

بر این اساس تنها میزان مصرف برق داکت اسپیلت ۲.۵ برابر الگوی مصرف خواهد بود و این شرایط در حالی است برای همین ساختمانی که مثال زدیم با نصب یک کولر آبی به ظرفیت ۷۵۰۰، میزان توان مصرفی برق در حالت کند ۰.۴ کیلووات و در حالت تند ۰.۹ کیلووات خواهد بود که اگر به صورت میانگین در نظر گرفته شود، محاسبه برق مورد نیاز برای این کولر آبی برای یک ماه تنها ۱۲۰ کیلووات ساعت خواهد بود.

این یعنی به طور تقریبی مصرف برق کولر‌های گازی ۶ برابر کولر‌های آبی است و جدا از اینکه سبب خواهد شد تا مصرف برق مشترکان از الگوی مصرف مناطق عادی خارج شده و مشمول افزایش تعرفه تصاعدی شود، همچنین در فصول گرم سال بار سنگین و بعضاً غیر‌ضروری را به شبکه برق وارد کند، باری که می‌توان با تزریق آن به بخش صنعت کشور شرایط بهتری را برای تولید و افزایش فرصت‌های شغلی و در آمدزایی برای کشور فراهم کرد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->